Greenco bouwt ultramoderne kas van 10 hectare

Middenmeer, 19 februari 2016 – Recent opende Greenco een nieuwe, ultramoderne kas in de Wieringermeerpolder. Deze kas stelt de teler in staat om het hele jaar door snacktomaten van Hollandse bodem te leveren. Op deze manier houdt Greenco de aanvoerlijnen kort en staat het bedrijf garant voor een constante, hoge kwaliteit van de snacktomaten.

De Nederlandse consument kiest steeds vaker voor snackgroenten. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, realiseerde Greenco de nieuwe kas in Noord-Holland. Deze kas is de vierde productielocatie van Greenco. Henk van der Loos, mede-eigenaar van Greenco en projectleider Greenco Wieringermeer is trots: “Met deze nieuwe kas hebben we er tien hectare belichte teelt extra bij gecreëerd. Dit stelt ons in staat om ook in de wintermaanden Hollandse snacktomaten van constante hoge kwaliteit aan te bieden. Bovendien biedt de kas zo’n honderd extra arbeidsplaatsen.”

Bij de bouw van de kas is gebruikt gemaakt van de nieuwste technologische inzichten. Henk van der Loos: “Een zo natuurlijk mogelijke teelt op een energiezuinige wijze staat voor ons centraal. Eén van onze doelen is om CO2-neutraal, en in de toekomst mogelijk CO2-negatief te produceren. Voor de verwarming van de kas maken we gebruik van aardwarmte. We maken gebruik van eigen CO2, en van CO2 van een lokaal bedrijf. Onze overtollige warmte delen we met de naastgelegen paprikateler Barendse-DC.

Gert Mulder, directeur van het GroentenFruit Huis, is onder de indruk: “Greenco laat met deze nieuwe kas wederom zien dat het perfect in staat is om vernieuwing in productie tegelijkertijd te verbinden aan nieuwe marktsegmenten. Een parel, in de vorm van een snoeptomaatje, aan de kroon van de Nederlandse tuinbouwsector”.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.