Combivliet bouwt weer!

Er wordt weer gebouwd bij CombiVliet. Op Agriport A7 wordt gewerkt aan de vierde fase van vestiging Noordvliet. De kwekerij breidt met 12,2 hectare uit.

Het is de vierde keer dat op Agriport A7 de heipalen voor CombiVliet de grond in gaan. De kwekerij breidt uit met 12,2 hectare en hiermee groeit locatie NoordVliet naar 50 hectare kas. “Wij hebben onze visie een aantal jaar geleden gezet op effici├źntie, schaalvergroting en ketenverkorting. De tuinbouw moet blijven vernieuwen anders gaan we als tuinbouw Nederland achteruit – en dat kan heel hard gaan. Dit zie je in alle branches. De consumptie van gezond voedsel blijft groeien en daar gaan wij in mee”, vertelt operationeel directeur Edwin de la Comb├ę.

De nieuwbouw in Nederland is de afgelopen jaren bijna stil komen te liggen. Ook bij CombiVliet is er vertraging opgelopen. De kavel van 123 hectare werd gekocht in 2010 en de doelstelling was om elk jaar een fase te bouwen. Toch blijft de richtlijn voor de komende jaren staan. “Dus ook voor de komende jaren hebben we voorlopig voldoende uitdaging. En ook nu, ondanks het goede seizoen vorig jaar, blijft de financiering ook een uitdaging. Dat is niet makkelijker geworden dan drie jaar geleden.”

In week 36 moeten de nieuwe planten de kas in. Boven de planten komen HSE NXT2 1000W-lampen van Hortilux Schreder te hangen. De kas is bijna hetzelfde als de vorige fases en wordt ook weer gebouwd door Havecon. “Er zijn enkele technische aanpassingen gedaan, om aan de nieuwste kassenbouwnormen te voldoen”, vertelt Roy van Vliet (locatiemanager). “Er is nog niet besloten of er op de kas diffuus glas komt te liggen. Het lijkt inmiddels standaard te worden voor nieuwe tomatenkwekerijen.”

Welke tomaten in de kas komen te staan, is nog niet bekend. Dat wordt afgestemd op de vraag in de markt en aan de teeltplanning wordt momenteel gewerkt. “Op dit moment hebben we 44,4 ha trostomaten staan, 10 ha cherrytomaten, 7,6 ha snoeptomaatjes, 6 ha pruim tros tomaatjes en 12 ha cocktail trostomaten. De planning voor het totale areaal hebben we bijna klaar.”

En voor de liefhebbers van bouwfoto’s ook goed nieuws. Net als bij de vorige uitbreidingen is de nieuwbouw online te volgen via: www.combivliet.nl

Bron: www.groentenieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.